16:00

Kvarnsvedens IK 2

Referat: Lysviks IF - Kvarnsvedens IK 2

Då var seriepremiären avklarad och det blev en mållös tillställning på en svårspelad plan.
Spelet i första halvlek präglades från vår sida av som det såg ut en hel del nervositet och då tar man lite säkerhetsavstånd till motståndarna samtidigt som man blir lite passiv.
Detta gjorde att kik kundet ta tag i det spelmässiga då de hade ett bättre passningsspel än oss och deras spelide med lyft på mötande anfallare som släppte tillbaks innan boll slogs i djupet skapade lite halvchanser.
Detta pga att vi inte styr varandra rätt med prat och då kan det bli att två går på samma spelare eller ingen alls går.
Anfallsmässigt var det lite svårt då linjemannen på den sidan vinkade på allting även när anfallare sprang runt backen i jakt på bollen och det skapade naturligtvis lite frustration i laget men vi sa som så att det blir samma problem för dom i andra o det blev det.
Av de jag noterade hade vi två fina lägen i första och det var först Alva som via en finfin cross från Julia får fritt läge till vänster men tyvärr hann en försvarare få fram foten o styra skottet till hörna.
Andra läget hade Julia på bakre stolpen efter en hörna menskottet utanför..
0-0 i paus kändes ganska rättvist då de hade bättre passingsspel men vi hotade mer och utan några konstiga offsideavblåsningar hade vi haft några frilägen.

I paus pratade coacherna o spelarna om vad som måste justeras för att få stopp på deras anfallspel som hotade en del även om de stora chanserna inte fanns.
Det blev även en rejäl uppryckning spelmässigt och vi tryckte på ganska rejält hela halvleken och trycket ökade ju längre halvleken pågick.
Då vi nu kunde anfalla utan ideliga offsideavblåsningar kunde vi få till längre anfall och det tröttade ut dom en hel del som det såg ut.
Vi hade nu även bättre understöd över hela plan o vann ofta tillbaka bollen snabbt på mittplan med spelvändning som följd. Det som saknade i andra halvlek var egentligen bara att få bollen imål vilket dock är det viktigaste om man ska kunna vinna. Nedan kommer ett gäng fina lägen som vi hade och deras farligaste.
- 47min KIK får ut bollen på vår väkant med friläge som följd men Amanda är ute o styr bollhållare ur vinkel så vi hinner tillbaka o kan avstyra det hela.
- 49min Tilde löper sig nästan fri på en djupledsboll men mittbacken lyckas rutinerad hålla emot o styra bollen till hörna.
-50min Hörnan fint slagen och Lovisa kommer perfekt med en praktnick som resultat vilket gör att vi börjar jubla men det står en back vid bortre stolpen o lyckas på nått sätt få ut ett ben bakom kroppen o rädda. Hade VAR funnits skulle nog mål dömts då försvaren står på linjen o räddar bakom sig.
- 51min Systrarna Arlestrand broderar sig fram till inläggsläge för Matilda vilket når Emelie centralt men avslutet hamnar utanför.
- 59min matchens finaste anfall som utmynnar i ett inlägg där Matilda är en hårsmån från att hinna före målvakten men målvakte lyckas få stopp temorärt innan bollen går vidare in till Tilde som har mer eller mindre öppet mål.
Då det blev ett snabbt o överraskande läge hinner hon inte ställa rätt kroppen utan bollen rullas utanför.
- 65min Än en gång syskonlek på högerkanten innan Matilda slår in bollen som hamnar hos Louise som lägger den tillrätta innan hon får till ett bra avlsut som än gång gör att vi börjar förbereda måljubel men då gör deras målis en kanoräddning raklång med hörna som följd.
- 70min Inlägg från Matilda som målis halvstoppar men inte bättre än att den studsar bakom henne på mållinjen och där är det en nickduell mellan en spelare från bägge lagen som försvararen tyvägg vinner så bollen smiter på fel sida stolpen.
- 78min Stickare mot Emelie som i kampsituation rullar över målisen men när Emelie ska slå in bollen så lyckas målvakten norpa till sig bollen.
- 88min Långboll som Frida och Charlotte går på men målvakten är tiondelen före o kan avvärja.
Vidare så hade de typ två lägen i andra som kunde blivit farliga men som tveksamt vinkades bort för offside.
Detta var de jag noterade sen fanns det säkert några till som inte sparats till omvärden.
Som synes av detta så gör vi mycket bra då vi kan skapa massor av lägen men tyvärr är vi i nästan varje situation nån tiondel för sen.
Vi vinner hörnorna med 11-2 utan att skapa mer än ett avslut på mål och det är samma sak där dvs vi kommer ofta lite efter motståndarna på andrabollen så de kan rensa.

Sammantaget så när väl nervositeten släppte kom vi in mer rätt i matchen och kunde mala på i anfall efter anfall o var väl värda segern mot ett lag som imponerat stort och var obesegrade i sina träningsmatcher
Det finns dock några grejer som måste förbättras om vi ska kunna utnyttja spelövertaget till att näta och de kommer nog bli lite träningsövningar på det under veckan.